E-mail webmaster@mtfk.no

Totalgrense for tap hos Norsk Tipping

Høsten 2015 ble det første NM i poker gjennomført på norsk jord. Høsten 2016 kommer Norsk Tipping med en totalgrense for tap for sine trofaste spillere.

Er du også en av de med det blå spillekortet hos Norsk Tipping, er også du i gode hender hos denne norske spillaktøren, der du kan spille for maks 20 000 NOK i måneden.

Universell tapsgrense fra høsten 2016

Norsk tippingDet nye vedtaket ble vedtatt av myndighetene har gitt Norsk Tipping status som det første spillselskapet i verden som har den såkalte universelle tapsgrensen på tvers av alle spill. Alle spillere hos Norsk Tipping må sette en selvbestemt tapsgrense med en grense på 20 000 kr per måned høsten 2016. Du må sette din personlige sum før du kan levere spill med middels høy risiko for spilleavhengighet. Spillene med lav risiko, som lotteriene, trenger du ikke sette en sum for, men du er likevel underlagt totalgrensens maksimalbeløp.

I en spilleglad verden har Norsk Tippings monopol i Norge gitt dem større utfordringer for å fornye sine spille konsepter. Etter en granskning ved Norsk Riksrevisjon har Norsk Tipping utviklet spillkonseptet sitt ved å tilby kasinospill og gambling på nett. Ved å sette en universal tapsgrense fra høsten 2016 ønsker Norsk Tipping å forebygge spilleproblemer og begrense skadene spillerne kan pådra seg under spilling. I et land med monopol på spillaktiviteter har tippegiganten et ansvar. Med et større tilbud også hos Norsk Tipping, med større fokus på nettspill, gir det samfunnet et større behov for å verne om en sunn spilleadferd.   I følge Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping, er «selve bærebjelken i Norges enerettsmodell at de klarer selge spill med færrest mulig negative konsekvenser».

I et økende spillsamfunn kan vi forebygge negativ adferd ved for mye spilling ved å bevisstgjøre det!