E-mail webmaster@mtfk.no

Gambling og overtro

Mennesker har ofte et åndelig behov, noe som forklarer hvorfor mange tiltrekkes mot det overnaturlige. Overtro er også noe som sitter dypt rotfestet hos mange, og de er lite villig til å gi slipp på de overtroiske tradisjonene som har blitt videreført gjennom mange generasjoner.

Mange som driver med pengespill, har også tro på at høyere makter kan hjelpe dem med å vinne. Det er for eksempel kjent i Norge at mange kjøper lottokuponger i Verdal, fordi det er spesielt mange lottovinnere på det stedet. De trekker derfor slutningen at det er større sjanse for å vinne dersom kupongen blir kjøpt i Verdal, men det har ingen annen forklaring enn overtro. Det har nemlig statistisk sett ingenting å si hvor lottokupongen er kjøpt.

Det er selvsagt også slik at jo mer man gambler, jo større bli vinnersjansene, og det kan man for eksempel gjøre på www.casinoer.com. Men pass på – det er mulig at mye gambling vil føre til avhengighet, noe som har ført til katastrofe for mange. Det er derfor veldig lite smart å tro at gambling på jevnlig basis kun er et uskyldig tidsfordriv.

Det er sannsynligvis helt andre ting enn overtro som skal til for å bli lottomillionær

 

Noen tror også at Gud hjelper dem med å vinne, og ber til Gud for å vinne store lottopremier. Men det er lite trolig at Gud vil høre på slike selvsentrerte bønner, og de fleste i Norge kjenner til mønsterbønnen i Matteusevangeliet som ikke inneholder noen selviske formuleringer. Idrettsutøvere som korser seg før de skal ut i ilden er det også mange av, og dette kan også defineres som selviske bønner som det er lite trolig blir hørt av noen form for høyere makter.

Det skal ikke mye sunn fornuft til for å skjønne at lotto handler utelukkende om tilfeldigheter, og vinnersjansene er ørsmå. Det er dermed ingenting som kan hjelpe deg med å få større vinnersjanser i lotto, annet enn at det sendes inn flere rekker.