E-mail webmaster@mtfk.no

Best i poker

Interessen for poker varierer, og mens noen av oss er interessert i poker, er det noen som drar hobbyen helt ut og blir blant de beste pokerspillerne i verden.

Pokerstjerner på himmelenPoker

De som skiller seg ut i Heads-up Invitational på norsk jord er opptil flere nordmenn. Jan-Olav Sjåvik, Bjørn-Erik Glenne, Johnny Lodden og Thor Hansen er blant de norske pokerstjernene vi kan betrakte rundt internasjonale spillebord. Johnny Loddens spesialisering innen heads up gjør han til en sterk motstander der flere amatører møter hver sin proff. Andre norske spillere som også har vært nominert til årets pokerspiller av magasinet Vi Menn, går under navnene Åge Spets og Andreas Walnum.

Handicap er heller ingen hindring for å være best i poker. Eirik Rud Iversen (25) startet allerede i en alder av 16 år med å spille poker. Selv om han sitter i rullestol på grunn av benskjørhet, vant han NM i poker i 2012, og i dag lever han av lidenskapen sin.

Året 2015 var det en Tønsberggutt, Jonathan Spæren (24), som gikk av med tittelen No Limit Texas Hold’em under NM i Dublin. Han ble norgesmesteren i poker forrige gang NM ble arrangert utenfor Norges grenser. Nå har Lotteritilsynet også tillatt NM i poker på norsk jord.

«Players of the year» og «Vi Menn-lista» er oversikter over pokerspillere som igjen og igjen sitter rundt finalebordet i de store turneringene. Utenfor Norges land finner vi navn som Daniel Negreanu, en med den typiske gode, amerikanske selvtilliten som gjør ham blant de beste i poker.

Pokerstjernen Johnny Moss står først i Poker Hall of fame. «The Grand Old Man of Poker» vant hele 9 WSOP-armbånd i perioden 1970-1988. Ellers har Johnny Chan, Doyle Brunson og Phil Ivey 10 armbånd, mens legenden Phil Hellmuth troner med 13 armbånd. I en alder av 24 år ble han den yngste vinneren av WSOP Main Event noensinne.